چرا کولر گازی چکه می کند؟ ۱۳ علت چکه کردن اسپلیت

آموزش رفع چکه کردن کولر گازی

امروزه استفاده از سیستم‌های برودتی مانند کولر گازی برای محیط‌های گرم رواج زیادی دارد چرا که قادر است با قدرت بالا و در کوتاه‌ترین زمان مساحت زیادی از فضا را مطبوع و خنک کند اما این سیستم سرمایشی نیز در برخی از مواقع ممکن است دچار اختلالاتی در کارکرد خود شود. خاموش شدن ناگهانی، صدای زیاد کولر گازی و…. نمونه‌ای از مشکلاتی است که ممکن است برای این سیستم پیش آید؛ در این مقاله قصد داریم در خصوص چکه کردن کولر گازی و بررسی علت چکه آب کولر گازی اسپلیت نکاتی را بیان کنیم. امیدواریم استفاده از این مقاله برای شما مفید باشد.

بررسی مختصر طرز کار کولر گازی

قطعا می‌دانید که کولر گازی چیست و چه کاربردی در خانه‌ها و مراکز مسکونی و تجاری دارد. کولر گازی یک نوع وسیله‌ی تهویه مطبوع و یا به عبارتی سیستم سرمایشی است که هوای گرم داخل ساختمان را توسط تبخیر مایع مبرد در اواپراتور به هوای مطبوع و خنک تبدیل می‌کند. در واقع این سیستم سرمایشی به کمک قطعات داخلی منحصر به فرد خود مانند اواپراتور، کمپرسور، فیلتر هوا و… قادر است یک سیکل تبرید تراکمی‌ را به وسیله کنترل دمای محیط ایجاد کند. اسپیلیت‌ها از دو قسمت اصلی تشکیل می‌شوند که همان یونیت داخلی و یونیت خارجی می‌باشند که به یونیت داخلی اصطلاحا پنل داخلی نیز گفته می‌شود. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در این خصوص خواندن مقاله طرز کار کولر گازی را به شما توصیه می کنم.

مطالعه بیشتر:

بررسی جامع تفاوت اسپلیت و کولر گازی + معرفی بهترین سیستم تهویه مطبوع

۱۲ علت چکه آب از کولر گازی و اسپلیت

12 علت اصلی چکه کردن اسپلیت و کولر گازی

گاهی ممکن است قطرات کوچکی از آب را در اطراف اسپلیت یا بدنه این سیستم مشاهده کنید که در این صورت باید نسبت به این مسئله بی‌تفاوت باشید و برای یافتن علت مشکل و عیب یابی کولر گازی اقدام کنید؛ چرا که چکه کولر گازی نشان دهنده خرابی در قسمت‌های مهمی از این سیستم گرمایشی است. در ادامه تعدادی از دلایل چکه آب از کولر گازی را برای شما بیان خواهیم کرد؛ دلایلی از جمله:

  • مسدود شدن ناودانی کولر گازی؛
  • شکستن سینی یا قاب ناودانی؛
  • عدم قرار گرفتن لوله درین در جای مناسب خود؛
  • عایق نبودن لوله‌ها؛
  • نشت هوا؛
  • مسدودیت فیلترهای هوا؛
  • شکستگی پمپ؛
  • کثیفی سیم پیچ کندانسور؛
  • عدم رسیدگی صحیح و تعمیر و نگهداری ضعیف کولر گازی اسپلیت؛
  • دمای سرد؛
  • کمبود گاز کولر گازی؛
  • یخ زدگی کویل اواپراتور؛

در ادامه تمام دلایل چکه آب از کولر گازی و اسپلیت را با با جزئیات کامل بررسی خواهیم کرد.

مطالعه بیشتر:

چرا پکیج چکه میکند؟ ۹ دلیل چکه پکیج دیواری

مسدود شدن ناودانی کولر گازی (قسمت خروجی سینی تخلیه آب)

یکی از دلایلی که می‌توان به عنوان علت چکه آب از کولر گازی ذکر کرد انسداد در قسمت خروجی سینی تخلیه آب است. در واقع خروجی سینی تخلیه آب که به آن ناودانی کولر نیز گفته می‌شود دقیقا همان محلی است که آب حاصل از رطوبت کولر گازی در آن جمع شده و سپس به کمک لوله هایی به سمت بیرون انتقال می‌یابد. از این‌رو با انسداد این مسیر ممکن است چکه کردن کولر گازی را شاهد باشید؛ چرا که با مسدود شدن این مسیر آب از مسیر اصلی خود خارج شده و در نهایت آبریزی کولر گازی را به وجود می‌آورد. بهتر است بدانید که دلایل مانند گرد و خاک حاوی لجن و پرزهای فرش زیادی وجود دارد که باعث بسته شدن این خروجی می‌شود.

شکستن سینی یا قاب ناودانی؛ یک علت مهم چکه اسپلیت

از دیگر عواملی که باعث چکه کردن کولر گازی اسپلیت می‌شود شکستن سینی یا همان قاب ناودانی آب می‌باشد. این مشکل هنگامی اتفاق می‌افتد که آب به صورت قطره‌ای از جلو اسپلیت سرازیر می‌شود و باعث شکستگی سینی آن می‌شود. همچنین عدم نصب صحیح پنل یا بالانس نبودن فن بلور داخلی نیز از دیگر از دیگر علت‌های چکه آب از اسپیلت است که پس از گذشت مدتی لرزش پنل داخلی را به همراه دارد و عدم توجه به آن باعث شکستگی می‌شود. از این‌رو لازم است سرویس‌های دوره‌ای برای چک کردن این نواحی حساس حتما انجام شوند.

عدم قرار گرفتن لوله درین در جای مناسب خود

در هر سیستم زمانی شاهد کارکرد مطلوب خواهیم بود که تمامی اجزای آن در جای مناسب خود قرار گرفته باشند. یکی از دلایلی که علت چکه کولر گازی است عدم قرار گرفتن لوله درین در جای مناسب خود می باشد. البته این موضوع و جایگاه این لوله در کولر گازی کمی تخصصی است و لازم است از تعمیرکار متخصص کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کند. 

عایق نبودن لوله‌ها و چکه آب از اسپلیت

یکی از مهمترین و شایع‌ترین چیزهایی که علت چکه اسپلیت است، عایق نبودن لوله‌های مخصوص آن به ویژه در نواحی لوله های زیر یونیت داخلی می‌باشد. در واقع لازم است بدانید که لوله‌های کولر گازی بسیار خنک هستند و اگر عایق مناسبی برای آن استفاده نشود در این صورت رطوبت هوا را به خود جذب می‌کند و این مسئله به صورت ریزش آب به شکل قطره قطره از قسمت بیرونی کولر گازی نمود پیدا خواهد کرد. 

نشت هوا و چکه اسپلیت

نشت هوا باعث آبریزش کپلر گازی می شود

یکی از شایع‌ترین عللی که باعث چکه آب از کولر گازی می‌شود نشت هوا است. در واقع به منظور کارایی بهینه دستگاه، هوایی که به آن میرسد باید از دریچه عبور کند، اگر هوا آنطور که باید عبور نکند، هوا در حال نشت بوده و منجر به عملکرد غیراستاندارد می‌شود، در این صورت شاهد ریزش آب از اسپلیت خود خواهید بود. 

چکه کردن کولر گازی به دلیل مسدودیت فیلترهای هوا

فیلتر هوا نقش مهمی در سیستم سرمایشی اسپیلت ایفا می‌کند از این‌رو مسدود یا خراب شدن فیلترها ممکن است اختلالات زیادی همچون ریزش آب از کولر گازی را به دنبال داشته باشد. هنگامی که فیلتر هوا مسدود می‌شود، جریان هوا از طریق سیستم مهار می‌شود و یخ زدگی رطوبت موجود در هوا زیاد خواهد شد. در این صورت وقتی دستگاه خاموش می‌شود یا دمای هوا کاهش می‌یابد، یخ های تشکیل شده در فیلتر شروع به ذوب شدن می‌کنند و در این صورت آبریزی اتفاق می‌افتد.

شکستگی پمپ؛ یکی از اصلی ترین دلایل آبریزش اسپلیت

پمپ یکی دیگر از قطعات کولر گازی است که می‌توان گفت تقریبا وظیفه مشخص و البته مهمی دارد. پمپ دستگاه در زیر سیم پیچ خنک کننده قرار دارد و عملکرد آن به این صورت است که آب را به طور کامل تخلیه می‌کند تا از نشت آن جلوگیری شود. اما زمانی آبریزی از کولر گازی به دلیل شکستگی از پمپ رخ خواهد داد که آب در پمپ به دلیل تجمع گرد و غبار خراب شده باشد، در این صورت آب کولر گازی به درستی خارج نخواهد شد و این یک نشانه واضح است که پمپ اسپیلت به درستی کار نمی‌کند و باید آن را تعویض کنید.

کثیفی سیم پیچ کندانسور

به طور کلی کندانسور کولر گازی از قطعات بیرونی این دستگاه است که در خارج از خانه قرار دارد. این یونیت شامل سیم پیچ کندانسور، کمپرسور و موتور دمنده (کمپرسور) است. از آنجایی که این واحد در بیرون قرار دارد، احتمال بیشتری برای کثیفی و جمع شدن زباله‌ها و خاک‌ها را داشته و موجب انسداد میگردد. این تجمع و انسداد باعث آّبریزی و نشت کولر گازی خواهد شد.

عدم رسیدگی صحیح و نگهداری ضعیف کولر گازی اسپلیت

یک علت چکه آب اسپلیت به نگهداری غیر صحیح از این سیستم مربوط میشود

یکی دیگر از علت‌های چکه آب از کولر گازی، عدم رسیدگی و نگهداری ضعیف از کولر گازی است. همانطور که سرویس و نگهداری برای هر نوع لوازم خانگی دیگر ضروری است لازم است این سیستم را نیز از تعمیرات دوره‌ای محروم نکنید. کثیفی، زنگ زدگی، انسداد در مسیر لوله‌ها و… نمونه‌‌ای از مشکلات برای اسپلیت است.

مطالعه بیشتر:

آموزش تعمیر و نگهداری پکیج و اسپلیت با روش های تست شده

دمای سرد

یکی دیگر از علل‌هایی که باعث چکه کردن آب اسپلیت خواهد شد، دمای هوای سرد است. زمانی که دمای بیرون خیلی خنک شود سیم پیچ خنک کننده در اثر هوای سرد منجمد می‌شود و این موضوع باعث می‌شود تا کولر گازی شما نشت دهد.

کمبود گاز کولر گازی

علت چکه کولر گازی در برخی اوقات ممکن است کمبود گاز کولر گازی باشد. در واقع مقدار گاز موجود در کولر اسپیلت تاثیر زیادی در سیکل سرمایشی داشته و اگر میزان آن از استاندارد در نظر گرفته شده کمتر باشد، عملکرد دستگاه را مختل و باعث یخ زدن کمپرسور می‌شود. در این صورت سیستم سرمایشی خاموش شده و این مسئله باعث می‌شود یخ های آب شده داخل ناودانی (حوضچه) پنل کولرگازی جمع شود و موجب سرریز شدن آب از اسپیلت گردد. 

یخ زدگی کویل اواپراتور

در برخی از مواقع چکه آب از کولر گازی به دلیل یخ زدگی کویل اواپراتور می‌باشد. برای مطمئن شدن از این موضوع لازم است دریچه ی وزش باد که در داخل کولر گازی قرار دارد را باز کنید. اگر کویل اواپراتور دچار یخ زدگی شده باشد آب می‌تواند سبب ذوب شدن این یخ‌ها شود و صفحه‌ی تخلیه قادر به جمع آوری و تخلیه‌ی این میزان از آب نمی‌باشد. برای انجماد کویل اواپراتور دو دلیل وجود دارد:

  • فیلتر هوای کثیف: همان‌طور که گفته شد فیلترهوای مسدود شده باعث نشت آب از کولر گازی خواهد شد. فیلتر هوای کثیف مانع از جریان یافتن هوای گرم در کویل می‌شود و در نهایت سبب سرد شدن و انجماد کویل می‌گردد. در این صورت لازم است فیلتر هوا را بررسی و برای تعویض آن اقدام کنید. 
  • کم بودن مبرد: یکی دیگر از دلایلی که باعث سرد شدن کویل اواپراتور می‌شود، کاهش میزان سطح مبرد است. به عبارتی اگر سطح مبرد از آن میزان که باید باشد کمتر شود، می‌تواند سبب سرد شدن کویل اواپراتور و در نهایت انجماد گردد.

رفع مشکل چکه آب کولر گازی؛ تخصصی و دشوار

همان‌طور که در موارد بالاتر نیز گفته شد، عوامل زیادی باعث نشتی و چکه آب از کولر گازی می‌شوند که لازم است تمامی آن‌ها را بررسی کرده تا متوجه شوید کدام علت بیشترین دخالت را دارد. اما بهتر است بدانید که برای تعمیر اسپیلت و حل مشکل چکه کردن آب آن لازم است با فردی متخصص در ارتباط باشید و از او برای حل این مشکل کمک بخواهید. ما در ادامه برخی از راه‌هایی را که شما می‌توانید به تنهایی و بدون متخصص انجام دهید تا مشکل کولر گازی خود را حل کنید را ذکر خواهیم کرد؛ از جمله:

  1. تمیز کردن گرد و غبار موجود در درین کندانسور؛
  2. تمیز کردن کویل های داخلی و خارجی کولر گازی؛
  3. تمیز کردن سیم پیچ‌های کندانسور اسپلیت؛

انجام دادن مواردی که در بالا لیست شده اند برای رفع چکه کردن کولر گازی واجب است. لازم به ذکر است برای تعمیرات کولر گازی ال جی و تعمیرات کولر گازی سامسونگ تهران هم توسط متخصصین تهران سرویس یار انجام می شود.

مطالعه بیشتر:

بهترین برند های کولر گازی ایرانی و خارجی را بشناسید

تمیز کردن گرد و غبار موجود در درین کندانسور

همان‌طور که می‌دانید و در مقاله‌های قبلی نیز به آن اشاره شد، کندانسور هوای گرم اتاق را جذب کرده و آن را تبدیل به هوای خنک می‌کند و سپس آن را در فضای اتاق رها می‌کند. در این صورت هوای گرم متراکم شده و به آب تبدیل می‌شود. در این مرحله آب از طریق مخزن تخلیه مایعات و خطوط تخلیه می‌گردد. به همین دلیل هرگونه آلودگی در مسیر این آب باعث بروز چکه می‌شود و به همین دلیل لازم است شما برای تمیز کردن این بخش اقدام کنید. 

بدین منظور بهتر است ابتدا کولر گازی خود را خاموش کنید و آن را از برق جدا کنید تا هیچگونه خطری برای شما به دنبال نداشته باشد. سپس پنل دسترسی را پیدا کنید تا به مخزن تخلیه برسید. محل دقیق مخزن تخلیه در زیر سیم پیچ‌های اواپراتور است. پس از این که مخزن را پیدا کردید بهتر است بررسی کنید که آیا آب از مخزن سرریز شده یا خیر؟ چنانچه آب از مخزن سر ریز شده باشد این احتمال وجود دارد که خطوط تخلیه مسدود شده باشند. در این صورت باید آب را تخلیه کنید و مخزن را با یک تکه پارچه خشک کنید. همچنین شما می‌توانید از یک ماشین بخار شو کمک بگیرید تا تمامی این خطوط را از آلودگی پاک کنید.

استفاده از سرکه برای تمیز کردن این مجاری نیز مناسب می‌باشد. فقط کافی است اجازه دهید که محلول سرکه به مدت یک ساعت در خطوط تخلیه باقی بمانند. 

 تمیز کردن کویل های داخلی و خارجی کولر گازی

کویل‌ها یکی دیگر از مناطقی بودن که اخلال در آن علت چکه اسپلیت بود؛ از این‌رو برای لازم است کویل‌های داخلی شامل سیم پیچ های فن و اواپراتور و کویل های خارجی شامل سیم پیچ کندانسور  را همیشه تمیز نگه دارید.

آموزش رفع چکه کردن کولر گازی با تمیز کردن کویل ها

برای تمیز کردن این قسمت لازم است دستگاه خود را خاموش و از برق جدا کنید تا خطری شما را تهدید نکند. سپس با استفاده از پیچ گوشتی پوشش جلو را بردارید. شما می‌توانید برای تمیزی این قسمت از دستگاه واکیوم و یا یک برس استفاده کنید. توجه داشته باشید که تیغه های آلومینیومی در سیم پیچ اواپراتور بسیار حساس و نازک هستند و ممکن است در هنگام انجام کار خم شوند. پس بهتر است با دقت و ظرافت خاصی این قسمت را تمیز کنید. 

تمیز کردن سیم پیچ‌های کندانسور اسپلیت

سیم پیچ‌های کندانسور و تمیزی آن را از یاد نبرید. چرا که این قسمت از اسپیلت در چکه آب نقش دارد. برای تمیز کردن این قسمت پس از خاموش کردن اسپلیت؛ محفظه بیرونی را خارج کنید. هر قطعه ای که مانع دسترسی شما به سیم پیچ‌های کندانسور می‌شود را بردارید. سپس با وسیله‌هایی که در اختیار دارید هرگونه کثیفی، آهک، چربی و غیره  را پاک کنید. 

تعمیر لوازم گرمایشی و سرمایشی در محل با تهران سرویس یار 

همان‌طور که مشاهده کردید تمیزی قطعات کولرگازی نقش مهمی در سلامت کولر گازی و عدم چکه کردن آب از آن دارد. اما در برخی از مواقع با وجود تمیزی در تمامی این قسمت‌ها چکه کولر گازی را همچنان شاهد هستید.  در این صورت می‌توانید از فردی متخصص و آشنا به این زمینه کمک گرفته و به آن مراجعه کنید. به منظور سهولت در دسترسی به افراد متخصص در این زمینه، می‌توانید از مجموعه تهران سرویس‌یار کمک بگیرید. این مجموعه با دارا بودن افراد متخصص و مجرب در زمینه تعمیر اسپیلت و تعمیرات پکیج تهران، قادر است مشکل شما را رفع کند. البته توصیه میکنم قبل از تماس با تعمیرکار مقاله نکات مهم هنگام تعمیر پکیج و کولر گازی را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر:

کاهش هزینه تعمیر پکیج و اسپلیت با ترفند های ساده و تست شده

جمع بندی و نتیجه گیری

همان‌طور که می‌دانید امروزه استفاده از کولر گازی برای تولید هوای خنک و سرد در خانه‌ها و مراکز تجاری رونق یافته است. این سیستم سرمایشی نیز همانند سایر سیستم‌های دیگر ممکن است دچار نقص و یا خرابی گردد. یکی از مشکلاتی که این سیستم ممکن است به آن دچار شود چکه کولر گازی است. در واقع ممکن است شما در برخی مواقع شاهد ریزش آب از دستگاه کولر گازی خود باشید. در این صورت لازم است بدانید که علت چکه کولر گازی چیست و راه حل های رفع آن چه هستند. برای جلوگیری از چکه آب از اسپیلت بهترین کار آن است که اقدامات پیشگیرانه مانند بررسی منظم، نگهدای و تعویض قطعات معیوب را به صورت دوره‌ای و ماهیانه انجام دهید. همچنین مواردی که در این مقاله بیان شد به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید هر چه بهتر این مشکل را ریشه یابی کرده و برای تعمیر اقدام کنید. چنانچه شما در خصوص چکه کردن آب از اسپیلت اطلاعاتی دارید آن را با کاربران تهران سرویس یار در میان بگذارید. ما از شنیدن نظرات شما خرسند خواهیم شد.

تاریخ انتشار۰۳/۰۴/۱۴۰۲ @ ۰۲:۱۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره رایگان