در استفاده از پکیج گرمایشی چنانچه متوجه شدید که این دستگاه نمیتواند آب گرم مصرفی را به خوبی گرم کند، با پدیده “ افت فشار پکیج” روبرو شدهاید. دلایل زیادی برای افت فشار پکیج دیواری وجود دارد اما مهمترین و رایجترین علت افت فشار پکیج خرابی منبع انساط، سوراخ شدن رادیاتورها، خرابی پمپ پکیج و غیره است.
علت افت فشار پکیج در حالت زمستانه و تابستانه (۵ دلیل اصلی و رایج)
پیش از بررسی اصلیترین و مهمترین علت افت فشار پکیج خوب است بدانید که افت ناگهانی فشار پکیج یا همان کاهش فشار بار پکیج در هر فصلی ممکن است اتفاق بیفتد.
بگذارید اینطور بگوییم اغلب استفادهکنندگان از شوفاژ دیواری همان قدری که ممکن است افت فشار پکیج در حالت زمستانه را تجربه کنند، احتمال روبرو شدن با مشکل افت فشار پکیج در حالت تابستانه نیز برای آنها وجود دارد.؛ به خصوص اگر مدت کارکرد شوفاژ دیواری بیشتر از ۳ سال باشد، کاملاً طبیعی است که هفتهای یکبار دچار افت فشار ناگهانی شود؛ در حالی که فشار پکیج گرمایشی تازه خریداری شده و اصطلاحاً کم کارکرد، هر ۳ هفته یک بار پایین میآید و کم میشود.
در چنین شرایطی برای پیدا کردن علت افت فشار مداوم پکیج حتماً میزان کارکرد و استهلاک آن را در نظر بگیرید اما صرف نظر از اینکه این دستگاه گرمکننده تازه است یا کهنه، روی حالت زمستانه تنظیم شده یا تابستانه، اگر میخواهید بدانید علت افت فشار پکیج چیست، باید از مواردی همچون خرابی منبع انبساط، وجود سوراخ در مبدل حرارتی، نشتی مدار پکیج، باز ماندن شیر پرکن پکیج و خراب بودن شیر پرکن نام ببریم.
خراب شدن منبع انبساط پکیج
همانطور که گفته شد خرابی منبع انبساط جزو رایجترین علت های افت فشار پکیج دیواری به حساب میآید، در واقع اگر منبع انبساط این دستگاه گرمایشی سوراخ یا فاقد باد باشد، نتیجه آن نوسان فشار پکیج خواهد بود. با این تفاسیر اگر میخواهید بدانید که چرا فشار پکیج کم میشود، یکی از مواردی که حتماً نیاز است بررسی کنید، وضعیت سلامت منبع انبساط است.
مطالعه بیشتر:
منبع انبساط پکیج چیست؟ علائم خرابی منبع انبساط + آموزش تعمیر
وجود سوراخ در مبدل حرارتی پکیج دیواری
اگرچه از سوراخ بودن مبدل حرارتی به عنوان علت افت فشار پکیج در حالت زمستانه یا حتی تابستانه نیز یاد میشود اما خوب است بدانید که این مشکل فقط در پکیج تک مبدل رخ میدهد. در واقع به ندرت امکان دارد که مبدل حرارتی پکیج دو مبدله سوراخ شود. البته گفتنی است در صورت سوراخ شدن مبدل شاهد افت فشار پکیج با سرعت بسیار زیادی خواهید بود.
نشتی مدار پکیج
مهمترین و رایجترین علت افت فشار پکیج در حالت تابستانه و همینطور زمستانه نشتی آب در مدار پکیج است، حتی اگر مقدار نشتی این دستگاه گرمازا بسیار کم باشد، باز هم افت فشار در پکیج اتفاق میافتد. بد نیست بدانید دلیل چکه آب پکیج میتواند رادیاتور، لولههای گرمایش، اتصالات و پکیج شوفاژ باشد.
باز ماندن شیر پرکن پکیج
چنانچه بعد از تنظیم فشار پکیج، یادتان برود که شیر پرکن این دستگاه گرمایشی را ببندید، در حین استفاده از آب گرم، فشار پکیج پایین می آید و به دنبال آن هم دستگاه گرم کننده خاموش خواهد شد. در چنین شرایطی برای تنظیم افت فشار پکیج کافی است شیر پرکن را در حالت ساعتگرد بچرخانید و آن را ببندید.
مطالعه بیشتر:
آموزش رفع مشکل روشن نشدن پکیج به صورت رایگان
خراب بودن شیر پرکن
یک شیر پرکن خراب حتی اگر بسته هم باشد باز هم باعث افت فشار مداوم پکیج خواهد شد؛ منتها این نوسانات در فشار بار پکیج با سرعت کمی اتفاق میافتد. در هر صورت در هنگام بررسی علت افت فشار ناگهانی پکیج حتماً صحت و سلامت شیر پرکن این دستگاه گرمایشی را چک کنید.
لازم به ذکر است غالب اوقات باز ماندن یا خرابی شیر پرکن باعث بالا رفتن فشار پکیج میشود اما گاهی هم امکان دارد که باز یا خراب بودن این شیر افت فشار پکیج دیواری را به همراه داشته باشد. به رغم اینکه این اتفاق به ندرت رخ میدهد اما باز هم به عنوان یک مورد استثنائی نمیتوان آن را نادیده گرفت.
افت فشار پکیج دیواری بوتان
در استفاده از شوفاژ دیواری بوتان کاهش فشار علاوه بر دلایل گفته شده میتواند به علت وجود هوا در داخل این دستگاه گرم کننده باشد؛ بنابراین اگر با مشکل کاهش فشار پکیج بوتان روبرو شدید، حتماً این مورد را در نظر داشته باشید. برای رفع افت فشار پکیج بوتان میتوانید با استفاده از پیچ هواگیری برای هواگیری سیستم گرم کننده اقدام کنید؛ به همین راحتی موفق به تنظیم افت فشار پکیج بوتان خواهید شد.
مطالعه بیشتر:
تاریخچه برند بوتان و محصولاتش + اسم و عکس بنیانگذار گروه صنعتی بوتان
تنظیم افت فشار پکیج ایران رادیاتور
در صورتی که برای گرمایش و آب گرم مصرفی از شوفاژ دیواری ایران رادیاتور استفاده میکنید و این دستگاه گرمازا دچار افت فشار شده است، برای تنظیم و تعمیر افت فشار پکیج ایران رادیاتور تنها کافی است که طبق مراحل زیر وارد عمل شوید:
- در وهله اول پکیج گرمایشی ایران رادیاتور را خاموش کنید؛
- سپس شیر آب سرد پکیج دیواری را ببندید؛
- حالا نیاز است که شیر پرکن پکیج را کامل باز کنید؛
- در ادامه نوبت به باز کردن شیر آب گرم مصرفی میرسد، به این ترتیب فرآیند کاهش فشار بار پکیج ایران رادیاتور به درستی انجام شده و در نهایت صفر میشود؛
لازم به ذکر است صرف نظر از اینکه علت افت فشار پکیج ایران رادیاتور چیست، همواره میتوانید طبق مراحل گفته شده برای تنظیم افت فشار پکیج ایران رادیاتور اقدام کنید.
آموزش رفع مشکل افت فشار پکیج
بهطورکلی پایین آمدن فشار شوفاژ دیواری به معنای نبود آب کافی در این سیستم گرمایشی است؛ در نتیجه وقتی افت فشار پکیج دیواری اتفاق میافتد، این دستگاه جریان کافی آب برای گرم کردن رادیاتور یا آب مصرفی را نخواهد داشت. از اینها گذشته نبود آب موردنیاز پکیج یا بسیار کم بودن فشار این آب، منجر به خاموش شدن ناگهانی یا روشن نشدن دستگاه گرمایشی خواهد شد.
به اضافه اینکه در چنین شرایطی همواره امکان دارد با خطرات افت فشار پکیج مواجه شوید. یعنی خطر ترکیدن لولهها و خراب شدن اجزا و قطعات مهم این دستگاه گرمازا؛ در نتیجه نیاز است که فوراً با تعمیرکاران حرفه ای ما در تهران سرویس یار تماس بگیرید تا پس از تشخیص علت افت ناگهانی فشار دستگاه، برای تعمیرات پکیج اقدام کنند.
به عنوان مثال اگر علت افت فشار پکیج، نشتی و وجود خوردگی در لوله ها یا خرابی اجزای داخلی باشد، آنگاه تعمیرکاران مجرب و متخصص ما مورد برای تعمیر و تعویض آنها وارد عمل میشود.
سخن آخر
در این مطلب همه چیز را درباره افت فشار پکیج توضیح دادیم، همچنین درباره علت افت فشار پکیج بوتان و نحوه تنظیم افت فشار پکیج دیواری ایران رادیاتور به عنوان دو برند محبوب و پراستفاده صحبت کردیم.
تاریخ انتشار۱۶/۱۰/۱۴۰۲ @ ۰۱:۱۱