از جمله قطعات پراهمیت پکیج، شیر اطمینان یا شیر سه بار است که عملکردی تنظیمکننده برای فشار دارد. اینکه وظیفه اصلی شیر اطمینان پکیج چیست و خراب شدن آن چه تاثیری در عملکرد سیستم دارد را باید بدانید تا در صورت مشاهده هر یک از علائم خرابی این شیر در اسرع وقت برای تعمیر اقدام فرمایید. در این مقاله قصد داریم مطالبی را در رابطه با شیر اطمینان پکیج دیواری و زمینی ارائه کنیم. در صورتی که شما هم به دنبال اطلاعاتی در مورد این قطعه مهم پکیج هستید، تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
شیر اطمینان پکیج چیست؟
شیر اطمینان پکیج قطعه ای مهم در بین اجزای تشکیل دهنده این سیستم گرمایشی است که سلامت آن در عملکرد نهایی دستگاه تاثیر مهمی دارد. این قطعه در مدار گرمایش فشار آب را کنترل کرد ه و همواره آن را پایینتر از ۳ بار نگه میدارد؛ از اینرو به شیر اطمینان، شیر ۳ بار نیز میگویند. عملکرد این قطعه به این شکل است که در صورت افزایش فشار، آب باز شده و با خروج آب از دستگاه سعی میکند فشار را کاهش دهد.
از آنجایی که دیگر قطعات پکیج، تحمل فشار بالای آب را ندارند، باید شیر سه بار درست کار کند تا مطمئن باشیم آنها آسیب نمیبینند؛ به همین دلیل است که به آن شیر اطمینان میگویند.
انواع شیر اطمینان پکیج شوفاژ دیواری
به طور کلی شیر سه بار پکیج بر اساس کارایی خود دارای دو مدل است که در ادامه ذکر خواهیم کرد:
- شیر اطمینان حساس به فشار: عنوان این مدل شیر ۳ بار به وضوح نشان می دهد که چه بر اساسی ساخته شده و کار میکند. در واقع شیر اطمینان حساس به فشار صرفا به تغییرات فشار حساس است و به آن واکنش نشان می دهد.
- شیر اطمینان حساس به دما و فشار: شیرهای حساس به دما و فشار بر عکس نمونه قبلی به غیر از حساسیت به فشار، به دما هم حساس بوده و به آن نیز واکنش نشان میدهند. در گذشته از شیر اطمینان برنجی حساس به دما و فشار در پکیج های گرمایشی استفاده میشد که بر اساس جنس خود استحکام بالایی داشتند. اما امروزه صرفا از نوع پلاستیکی و بدون رزوه این قطعه در پکیج استفاده میگردد.
نحوه عملکرد شیر اطمینان پکیج به زبان ساده
همانطور که از اسم این قطعه مشخص است و البته در قسمت قبلی نیز گفتیم، کار این دستگاه اطمینان دادن به ما از بابت کنترل فشار آب است و درد صورتی که به دلایل مختلف فشار آب در پکیج به بالاتر از ۳ برسد شیر اطمینان باز یا اصطلاحا فعال شده تا با خروج آب فشار کنترل شود. به عبارت دیگر علت باز شدن شیر اطمینان پکیج، افزایش فشار آب است که با این کار فشار کاهش خواهد یافت.
در واقع کار شیر اطمینان پکیج به این صورت است که داخل این قطعه یک فنر قرار دارد و تحمل آن تا فشار آب حدودا ۵/۲ بار است. چنانچه فشار آب از آن حد عبور کند این فنر فشرده شده و مسیر آب باز میشود تا از دستگاه خارج شود.
رایج ترین نشانه های خرابی شیر اطمینان پکیج
این قطعه نیز مانند تمامی قطعات دیگر در پکیج ممکن است دچار خرابی شود؛ اما تفاوت خرابی شیر ۳ بار با سایر قطعات در این است که اگر این قطعه به هر دلیلی خراب و یا از کار بیفتد، هیچ گونه آلارم و خطای خاصی توسط دستگاه نشان داده نمیشود و شما نیز متوجه نخواهید شد. از اینرو لازم است علامتهای خرابی شیر اطمینان پکیج را بشناسید.
پیش از هر چیز بهتر است بدانید که دلایل زیادی میتواند منجر به خرابی این قطعه شود که مهمترین آن فشار بالای دستگاه است. در واقع اگر فشار پکیج برای مدتی بالاتر از حد نرمال باشد این شیر دچار خرابی خواهد شد. سایر دلایل خرابی شیر اطمینان پکیج عبارت اند از:
- باز ماندن شیر پرکن پکیج دیواری؛
- خراب شدن منبع انبساط؛
- خرابی مبدل پکیج دیواری؛
- فرسودگی؛
- وارد شدن ضربه به شیر اطمینان؛
- نشتی آب در پکیج؛
تمام دلایل خرابی شیر اطمینان شوفاژ دیواری را در ادامه به زیر ذره بین خواهیم آورد.
باز ماندن شیر پرکن پکیج دیواری؛ عاملی کوچک اما موثر
شیر پر کن یکی دیگر از شیرهای به کار رفته در پکیج میباشد که در مسیر ورودی این سیستم قرار گرفته است و وظیفه آبگیری سیستم در زمان راهاندازی و تنظیم فشار آب به مدار رادیاتور را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه مهم بیشتر از زمان نرمال خود باز مانده باشد ممکن است باعث ایجاد خرابی در قسمت شیر اطمینان شود.
خراب شدن منبع انبساط پکیج؛ زمینه ساز برای خرابی شیر اطمینان
منبع انبساط به عنوان یکی دیگر از قطعات داخلی پکیج، وظیفه کنترل فشار آب درون سیستم را بر عهده دارد. چنانچه شما متوجه خرابی در این قسمت پکیج شدید، حتما شیر اطمینان پکیج خود را چک کنید تا مبادا دچار خرابی شده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد منبع انبساط پکیج، میتوانید به مقاله اختصاصی این قطعه با عنوان مراجعه کنید
خرابی مبدل پکیج دیواری؛ تاثیرگذار بر خرابی شیر ۳ بار
خرابی مبدل نیز مانند خرابی منبع انبساط و شیر پر کن می تواند یکی از علائم خراب شدن شیر اطمینان پکیج دیواری باشد؛ از اینرو هر گاه با اخطار خرابی مبدل پکیج خود رو به رو شدید به شیر اطمینان نیز سرکشی کنید تا مبادا خراب شده باشد.
فرسودگی؛ دلیل اصلی خراب شدن شیر اطمینان
بهتر است هر چند وقت یکبار به شیر اطمینان پکیج خود سرکشی کنید تا مبادا در اثر کارکرد و فرسودگی زمان دچار خرابی شده باشد.
وارد شدن ضربه به شیر اطمینان؛ از مهم ترین دلایل مختل شدن این قطعه
شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که شیر اطمینان پکیج کجاست و در در چه محلی نصب شده است. بهتر است بدانید که در اکثر پکیجها، شیر اطمینان در بلوک رفت و دقیقاً قسمت زیر پکیج دیواری قرار گرفته است؛ از اینرو ممکن است ضربههای احتمالی به این ناحیه از پکیج منجر به خرابی شیر اطمینان شود.
نشتی آب در پکیج
خوردگی و فرسایش لوله های شوفاژ دیواری و یا فشار بالای پکیج منجر به نشتی آب در پکیج میشود و این موضوع تاثیر مستقیمی بر خرابی شیر اطمینان دارد.
تعمیر شیر اطمینان پکیج
حالا که با نشانه های خرابی شیر اطمینان پکیج آشنا شدید بهتر است نکات تعمیر برای این قطعه از پکیج را نیز بدانید. اولین اقدامی که لازم است برای تعمیر این قطعه انجام دهید، آن است که شیر اطمینان را باز کرده و آن را داخل دستگاه دیسکلر قرار داده تا آن را شستشو دهد. دستگاه دیسکلر تمام رسوبات و آشغال هایی که در قطعه جمع شده را تمیز میکند و بدین صورت برخی از مشکلات قطعه مانند نشتی حل میشود.
چنانچه بعد از شستشو خرابی برطرف نشده باشد، لازم است قطعه را تعویض کنید و رسوب گیر هایی در محلهای ورودی این قطعه نصب کنید تا از رسوب گرفتن به دور باشد. همچنین شما میتوانید برای تعمیر شیر اطمینان پکیج خود از سرویسکاران متخصص کمک بگیرید.
آموزش نحوه تعویض شیر اطمینان به صورت مرحله به مرحله
چنانچه این قطعه کاربردی به هر دلیلی دچار مشکل شد، شما میتوانید برای تعویض آن اقدام کنید. بدین منظور لازم است مراحل زیر را پیش برید:
- پیش از هر کاری و در اولین قدم لازم است دستگاه را خاموش کنید.
- در ادامه باید شیر پر کن را ببندید تا پکیج آبگیری را متوقف کند و فشار کاهش یابد.
- پس از بستن شیر پرکن مقداری صبر کنید تا آب درون رادیاتورها سرد شود. سپس با کمک یکی از رادیاتورها آب داخل پکیج را تخلیه کنید. برای انجام این کار لازم است شیر ورودی آب دستگاه را ببندید و سپس شیر پرکن را باز کنید.
- پس از این که آب رادیاتورها را تخلیه کردید، میتوانید به سراغ شیر اطمینان بروید. در این مرحله اگر شیر اطمینان اورینگی بود کافیست قسمت خارجی آن را به بیرون بکشید و قطعه جدید را جایگزین کنید. اما اگر شیر اطمینان پکیج شما از نوع دندهای بود باید آن را به طور کامل چرخانده و باز کنید، سپس قطعه جدید را جایگزین کنید.
- پس از آن که مراحل تعویض را با دقت انجام دادید، شیر پر کن را باز کنید تا مدار دستگاه از آب پر شود. توجه داشته باشید که پر شدن آب باید تا زمانی ادامه یابد که عقربه بار دستگاه بین ۰.۵ تا ۱.۵ قرار بگیرد.
- مجددا لازم است رادیاتورها را هواگیری کنید تا پکیج دیواری شما تنظیم گردد.
- در پایان بهتر است شیر تخلیه را دوباره چک کنید تا نشتی نداشته باشد.
جمع بندی و نتیجه گیری
همانطور که گفته شد و شما نیز میداند پکیج یکی از محبوبترین سیستمهای گرمایشی در خانهها و مراکز تجاری است. پکیج از قطعات مختلفی مانند شیر پر کن، منبع انبساط، مبدل و… ساخته شده است که هر یک وظایف مخصوص به خود را دارند. شیر اطمینان یکی از قطعات مهم پکیج است که در این مقاله در خصوص آن نکاتی را بیان کردیم. شما میتوانید با این مقاله شیر اطمینان پکیج و ویژگی های آن را بشناسید. همچنین شما میتوانید به طور کامل با وظیفه شیر اطمینان پکیج آشنا شوید و نکاتی تعمیری و تعویضی آن را فراگیرید.
همچنین اگر برای تعمیر پکیج در تهران خصوصا در قسمت شیر اطمینان نیازمند تعمیرکار متخصص بودید میتوانید از خدمات مجموعه تهران سرویس یار استفاده کنید. این مجموعه قادر است تمامی خدمات نصب و تعمیر پکیج دیواری را در تمامی مناطق تهران از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب پوشش دهد.
تاریخ انتشار۰۳/۱۱/۱۴۰۱ @ ۰۲:۳۲