امروزه استفاده از پکیجها نسبت به روشهای قدیمی گرمایش رواج یافته و به دلیل استقبال بیش از حد افراد از این سیستم گرم کننده امروزه این محصول در تنوعات گسترده طراحی و تولید می شوند. پکیج زمینی یکی از انواع پکیج گرمایشی است که جایگزینی مناسب برای سایر سیستمهای گرمایشی قدیمی می باشد. تنوع استفاده از این نوع پکیجها بسیار زیاد است و از آن برای گرم کردن متراژهای بالا همانند سالنهای ورزشی، بیمارستانها، مراکز تجاری، خانههای چند طبقه و… استفاده میشود.
در ادامه قصد داریم در خصوص این که پکیج زمینی چیست و چگونه کار می کند، اطلاعات بیشتری به شما بدهیم؛ پس همراه ما باشید تا زیر و بم پکیج زمینی را بشناسیم.
پکیج زمینی چیست؟
پکیج زمینی نمونهای از سیستمهای حرارتی است که میتوان آن را در سیستمهای حرارتی چند منظوره جای داد چرا که این نوع سیستم با هدف تامین کامل نیازهای گرمایشی در واحدهای مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و نیمه صنعتی طراحی و استفاده میشوند. این نوع سیستم گرمایشی با قابلیتهای متعددی که در خود دارند بسیار کاربردی بوده و به همین دلیل طرفداران زیادی دارند. به عنوان مثال میتوان به ویژگی گرم کردن آب مصرفی و آبی که برای توزیعکنندگان حرارتی نیاز است اشاره کرد.؛ به عبارت دیگر این دستگاه قادر است همزمان آب را برای سیستم گرمایشی ارسال کند و در عین حال آب مصرفی را نیز به مقدار نیاز گرم نماید. این ویژگی منحصر به فرد شما را از تهیه تجهیزات حرارتی بینیاز میکند.
انواع پکیج زمینی
اکنون که متوجه شدید پکیج زمینی چیست بهتر است با انواع آن نیز آشنا شوید. این دستگاه حرارتی در انواع مختلفی روانه بازار شده است که این دستهبندی مدلها براساس نوع سوخت آنها میباشد. مدلهای پکیج زمینی از لحاظ سوخت عبارتاند از:
- پکیج زمینی برقی
- پکیج دوگانه سوز که با گاز و گازوئیل کار میکند
- پکیج سهگانه سوز که علاوه بر گاز و گازوئیل از برق نیز استفاده میکند.
- پکیج استخری
در ادامه اطلاعات بیشتری درباره این پکیجها ارائه خواهیم کرد.
مزایا و معایب پکیج زمینی
همانطوری که گفته شد، پکیج زمینی کاربریهای متنوعی را ارائه میدهد که این موضوع باعث محبوبیت این سیستم گرمایشی شده است. در ادامه برخی از مزایا پکیج زمینی را برای شما خواهیم گفت.
- با استفاده از پکیج زمینی میتوانید مطمئن شوید که هر واحد ساختمانی شما به لحاظ سیستم گرمایشی مستقل شود.
- خبر خوب دیگری که برای این نوع پکیجها وجود دارد آن است که ساخت پکیجها با منابع سوختی و انرژی گازی، گازوئیلی و برقی ممکن است و این موضوع میتواند در زمینههای مختلف به شما کمک کند؛
- وجود سه لایه امنیتی یکی دیگر از مزایای پکیج زمینی است؛
- سیستم حرارتی پکیج زمینی مصرف سوخت کمتری نسبت به سایر سیستمهای حرارتی دارد؛
- پکیجهای گازی فضای کمتری را نسبت به موتورخانههای مرکزی اشغال میکنند؛
- شما با استفاده از این نوع سیستم گرمایشی نیازی به لوله کشیهای گسترده ندارید و این خود مزیتی بزرگ است.
- چنانچه شما از این سیستم گرمایشی استفاده کنید به طور مداوم و پیوسته محیطی گرم و آب گرم بهداشتی در اختیار دارید؛
- پکیج زمینی بر خلاف سایر پکیجهای دیگر مخزن آب گرم دارد که همین موضوع مانع از نوسانات دمایی میگردد.؛
معایب پکیج زمینی
پکیج زمینی مزایای زیادی به همراه دارد که استفاده از آن باعث سهولت و راحتی کاربر در تامین گرمایش محیط میشود اما این نوع سیستم نیز خالی از عیب نیست. در ادامه برخی از معایب معایب پکیج زمینی را برای شما خواهیم گفت:
- مهمترین عیبی را که میتوان برای این نوع پکیجها ذکر کرد، ایجاد سر و صدا است. از این رو بهتر است پکیج زمینی را در داخل ساختمان نصب نکنید.
- یکی دیگر از معایب پکیج زمینی این است که این سیستمها ابعاد بزرگی دارند و در مقایسه با مدلهای دیواری جای بیشتری میگیرند.
- از دیگر معایبی که می توان برای پکیجهای زمینی برشمرد این است که فشار آب در این نوع پکیجها دستی تنظیم شده و آبگیری آنها خودکار نیست.
طرز کار سیستم گرمایش پکیج زمینی
طرز کار پکیج زمینی به این صورت است که سوخت و هوا وارد محفظه احتراق شده تا شعله شکل بگیرد. گرمای حاصل از سوختن مواد سوختنی در این محفظه به مبدلهای حرارتی موجود در این دستگاه رسیده و چون داخل این مبدلها آب قرار دارد، دمای آب افزایش پیدا خواهد کرد.آب ابتدا روانه لولههای انتقال آب به رادیاتورها شده و سپس در مسیر لولههای آب مصرفی قرار میگیرد.
نحوه عملکرد پکیج زمینی برقی نیز به همین صورت است با این تفاوت که کار گرم کردن آب را المنتهای برقی انجام میدهند.
راهنمای نصب پکیج زمینی
آنطور که از اسم پکیج زمینی مشخص است، این دستگاهها طراحی شده برای روی زمین هستند و اغلب در فضای بیرون از ساختمان نصب میشوند؛ زیرا معمولا در زمان عملکرد پکیج زمینی سروصدا ایجاد میشود. البته پکیجهایی که با برق کار میکنند سروصدای کمتری دارند و میتوان در محیط آشپزخانه نیز نصب نمود اما باز هم فضای زیادی اشغال میکنند که ترجیح بر استفاده بیرون از منزل است.
نکته بعدی که باید برای استفاده از پکیج زمینی در نظر داشته باشید این است که محل قرار گیری باید به دور از هرگونه مواد اشتغالزا بوده و از لحاظ نکات ایمنی برای لولهکشی سوخت(گاز و یا گازوئیل) و حتی برای سیمکشی برق خطری وجود نداشته باشد. دقت کنید که که اکسیژن کافی نیز به دستگاه رسیده و مسیر دودکش نیز بدون اشکال باشد.
نکاتی که برای ایمنی پکیج زمینی باید رعایت کنید
رعایت نکات ایمنی در استفاده از هر دستگاهی اهمیت زیادی دارد. رعایت کردن این نکات در استفاده از پکیجها نیز بسیار مهم است زیرا علاوه بر اینکه به طول عمر پکیج زمینی کمک میکند، باعث میشود با خیالی آسوده و بدون خطر از آن استفاده نمایید. نکات ایمنی هر کدام از این پکیجها به تفکیک مدلشان عبارت است از:
اصول ایمنی پکیج زمینی برقی
به طور کلی باید گفت که همه نکات ایمنی برای این دسته از پکیجها مربوط به جلوگیری از خطر برقگرفتگی و اتصالات برقی است. در وهله اول برای پکیج زمینی برقی باید گفت آن را در محیط مرطوب نصب نکنید تا آسیب نبیند. همچنین استفاده از محافظهای برقی مانند محافظ جان نیز برای آنها توصیه میشود.
دقت داشته باشید که این تجهیزات برای این هستند که هم از برق گرفتگی جلوگیری کند و هم از اتصالات درون دستگاه جلوگیری شود.
نکات ایمنی پکیج دوگانه سوز
باتوجه به اینکه سوخت در این دستگاهها با پکیجهای برقی متفاوت است، نکات ایمنی آنها نیز تفاوت خواهد داشت. سوخت مصرفی در پکیجهای زمینی دوگانهسوز گاز و گازوئیل است به همین دلیل مهمترین مسئله ایمنی را میتوان خروج دودهای حاصل از سوخت معرفی کرد. به هنگام نصب حتما دقت کنید که مسیر دودکش سالم باشد تا همهی گازها را به طور کامل خارج کند. نکته دیگری نیز که میتوان گفت، بررسی مخزن سوخت و مسیر ورود آن به محفظه احتراق است تا نشتی نداشته باشد.
روش های حفظ ایمنی پکیج سهگانه سوز
در این نوع از پکیجها هم گاز و گازوئیل وجود دارد و هم برق که لازم است نکات ایمنی گفته شده برای پکیجهای برقی و دوگانهسوز را رعایت کنید؛ به عبارت دیگر برای ایمن بودن این دستگاهها هم احتیاج به محافظهای برق دارید و هم باید به مسیر دودکش توجه نمایید.
فرق پکیج زمینی و دیواری چیست؟
اصلیترین تفاوت پکیج دیواری و زمینی این است که پکیج دیواری روی دیوار نصب میشود، بنابراین جای کمتری میگیرد؛ اما پکیج دیواری پایه دارد و روی زمین قرار میگیرد. از آنجا که پکیج زمینی بزرگتر بوده و در نتیجه توان گرمایشی آن هم بیشتر است، پس استفاده از آن در ساختمانهای بزرگ و یا ادارات منطقیتر به نظر میآید. از سوی دیگر پکیج دیواری برای نصب در واحدهای آپارتمانی انتخاب بهتری است؛ چون توان گرمایشی و ظرفیتی محدود دارند.
جمع بندی
امروزه سیستمهای گرمایشی به روزی وارد بازار شدهاند که هر یک مزایا و خصوصیات مربوط به خود را دارند. در این مقاله در خصوص این که پکیج زمینی چیست نکاتی را بیان کردیم همچنین سعی کردیم مزایای استفاده و معایب پکیج زمینی را برای شما شرح دهیم تا بتوانید با خیالی آسوده برای انتخاب پکیج دست به خرید و نصب بزنید. چناچه در خصوص تعمیر پکیج زمینی در تهران به کمک نیاز دارید میتوانید روی پرنسل حرفه ای تهران سرویس یار حساب کنید
تاریخ انتشار۲۲/۰۸/۱۴۰۱ @ ۰۰:۳۱
سلام وقت بخیر شما پکیج زمینی هم تعمیر میکنید؟
درود بر شما بله لطفاً برای این منظور با کارشناسان ما در پشتیبانی تماس بگیرید